Soppkurs-på-tur, i Steigen

Praktisk info

Dato: 07.09.25

Tidspunkt: 10:00 - 14:00

Adresse: Marhaug, Steigen, Norge

Forening: Salten naturlag

Region: Nordland

Pris fra: Gratis

Bli med på firetimers soppkurs

Ville matsopper byr på unike smaker, og gir deg et gratis og bærekraftig tilskudd til kjøkkenet. Men med sopp følger også behovet for sikker kunnskap – for noen arter er giftige, og forveksling kan få alvorlige konsekvenser.

På dette kurset lærer du å gjenkjenne vanlige, sikre matsopper og farlige forvekslingsarter. Vi går gjennom kjennetegn, voksesteder og hva du bør se etter for å sanke trygt.

Vi snakker om smak, anvendelse, foredling og bærekraftig sanking, og du får konkrete tips til hvordan du kan ta med deg høstens smaker hjem og hvordan å få det beste ut av råvarene du selv har sanket. Kurset gir deg både kunnskap og inspirasjon til å utforske soppens verden på en trygg og respektfull måte. Kanskje hiver vi litt sopp i panna og smaker på det vi finner.

Praktisk informasjon om soppkurs på tur:

Oppmøte Marhaug, parkeringsplass ved veien opp til Allmenningsvatnet.

Ta med soppkurv eller noe å sanke i. Plastposer er lite egnet til sopp. Ha med en liten kniv og evt kost/børste (ev. soppkniv), papirposer eller «jordbærkurver» til å sortere ulik sopp i. Klær og fottøy etter vær, og ta med mat og drikke for dagen.

Pris: kr. 100 kr for medlemmer. For andre kr. 400.

Kursleder: Sofie Moe, sertifisert soppsakkyndig. Påmelding: 977 15 258

Ønsker du å bli medlem, kan du melde deg inn her: https://soppognyttevekster.no/medlemskap/